Kiemelt ajánlatok

Nosztalgia Üdülő Parasztudvar

Életfa vendégház

Csali Vendégház Tisza-tó

Spirit Apartman

Platán Panzió

Szalóki Üdülőház

Két Jóbarát Apartmanház

Margaréta Apartman Ház

Garzó Tanya Vendégház

Bónom-zugi nyaraló

Kőtenger Panzió

Puskás Vendégház és Családi Pince

Hanga Vendégház

Fekete Macska Panzió

Balogh-Szatmári Kúria

Elisabeth apartman

Természetes Életmód Alapítvány Oktatóközpontja

Legénd Üdülőfalu

Kódisállás Vendégház

Vas megye, 9942 Szalafő, Papszer 11/B.

Otthonosan berendezett vendégház az Őrségben, csendes környezetben, állatsimogatási-, lovaskocsikázási- és sok programlehetőséggel

Elérhetőségek:

Kapcsolattartó neve: Dr.Mercz Ilona Éva
Telefon: +36/94/429-107
Mobil: +36-30-342-4629
E-mail cím: merczili@sztgnet.hu
Weboldal: www.orseg-szalafo.hu

Szálláshely bemutatása:

Szálláshelyünk az Őrségben, annak egyik – a szeres jelleget hűen őrző - településén, Szalafőn, a Pityerszeri Falumúzeum közelében, békés, nyugodt természeti környezetben, egy összefüggő zöld réten helyezkedik el. Stílusában, fagerendás mennyezetével őrzi az őrségi népi építészeti elemeket.

Az otthonosan berendezett házban 2 háromágyas, pótágyazható szoba található saját fürdőszobákkal, valamint egy tágas közös nappali-étkező, és teljesen felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére. Az épület cserépkályhával fűthető, a fűtést a vendéglátók biztosítják, a ház egész évben nyitva áll a vendégek előtt.

A parkolás a szálláshelyhez tartozó udvaron megoldott. Az udvaron gyermekjátékok, szalonnasütési, bográcsolási, grillezési lehetőség van.

Gyermek vendégeink kedvelt időtöltése az állatsimogatás, a háznál élő lovak, pónik, kutyák, cicák, nyuszik várják őket. Az állatok körül mindig történik valami érdekes, a szerencsésebbek megleshetik a kiscsikó első óráit, első lépéseit, vagy akár a lovak körmölését is.

Figyelemmel kísérhető az állatgondozás. Az idénymunkák ma már ritka látnivalót jelentenek, megszemlélhetik vendégeink a kaszálást, széna szárogatást -forgatást, bálázást, szénahordást, kazalrakást.

Vendégeink részére erdei túrakocsizási programot is ajánlunk, erdei állatok, növények megfigyelésével. A kocsikázás alkalmával a szalafői múlt is felidézésre kerül. A gyermekek részére hangulatos pónikocsizás szerepel programajánlataink között.

Előzetes megbeszélés alapján ízelítőt készítünk a hagyományos tökmagolajos krumpliból, hajdinás hurkából. Meleg nyári estén kellő létszám esetén nyílt tűzön kürtöskalács sütési estét szervezünk, télen disznótorba hívjuk vendégeinket.

Környék, programlehetőségek:

Szalafő az Őrség egyik legnagyobb települése a Szala patak forrásvidékén, Vas megye délnyugati sarkában. Közvetlenül határos Szlovéniával, közel az osztrák határhoz. Vendégházunk kedvező helyen fekszik a gyalogos és kerékpáros kiránduláshoz, a környék látnivalóinak eléréséhez, a Pityerszeren levő skanzen eléréséhez.

A háztól indulva kellemes kirándulások tehetők, különlegesen tiszta erdei levegő csalogatja a túrázni, kerékpározni vágyó vendégeinket. A környéken jelzett túraútvonalak - kék túra - és helyileg jelölt tanösvények segítenek megismerni e táj szépségeit, jellemzőit, nevezetességeit.

Nyári hőségben a szalafői őserdő vagy a máriaújfalui Hársas tó rövid úton elérhető, ahol fürdési, horgászási lehetőség is van. A 14km-re fekvő Szentgotthárdon wellness fürdőzési élménnyel gazdagodhatnak az ide látogatók.

Az országhatárok megnyitása óta lehetőség van erdei útvonalon szlovéniai átbarangolásra, vagy akár nagyobb léptékkel "Három határban határtalanul" barangolni, mert ez a környék - a Vendvidék érintésével - elvezet az Osztrák–Szlovén-Magyar Hármashatárhoz is.


   


Vissza a kereséshez »